Norsk · Tja... Hva skal man si? · Varsling er en risikosport!

21 år med politisjikane

“Det er for seint å spørre om det nå!”, var det eneste svaret jeg fikk før stemmen i den andre enden avsluttet samtalen. Jeg hadde ringt politiet for å spørre hvorfor jeg ikke hadde fått sikkerhetsklarering til å gjennomføre min praksistid som faglærer i kunst og håndverk i Oslo fengsel populært kalt Botsen. Jeg hadde fått tildelt plassen etter ønske september 2011 da jeg begynte på det siste året av bachelor-utdannelsen min, men klokka 9 kvelden før jeg skulle møte opp i februar 2012 fikk jeg en tekstmelding fra en lærer ved HiOA, nå Oslo Met, om at jeg ikke hadde fått sikkerhetsklarering og ikke kunne møte opp ved Botsen dagen etter.

Denne hendelsen er bare én av uendelig mange episoder av trakassering fra politiet gjennom 21 år fra og med en razzia på Alnabru sommeren 2000 og frem til jeg ble lagt i jern, smørt inn med bikkjemøkk, dratt inn på kammeret, kledd naken og grisebanka med håndjern på før jeg ble dytta inn på ei glattcelle med hodet først så jeg gikk på nesa i betonggulvet og ble overlatt til meg selv i en blodpøl resten av natta uten tilsyn av lege ei heller livsviktige medisiner for astma. Det er ingen andre i mitt over gjennomsnittet dramatiske liv som har påført meg, livet mitt og tilværelsen min så mye skade og sorg som politiet. Hva jeg har gjort galt? Ingenting annet enn å leve. Ingenting annet enn å eksistere. Ingenting annet enn å våge å si høyt det andre knapt tør å tenke, men kanskje først og fremst ingenting annet enn å være en kvinne med et litt spesielt navn.

Til tross for ekstremt høyt stressnivå greide jeg i løpet av noen dager å planlegge og gjennomføre et nytt undervisningsopplegg for en helt annet gruppe elever ved et helt annet opplæringssted og ikke minst helt alene i stedet for sammen med den gruppa jeg i utgangspunktet skulle i praksis med på Botsen. Det gikk bra! Veldig bra! Etter praksisperioden begynte eksamen, og jeg avslutta bachelor-studiet med tre A’er etter å ha strikka en burka og dekorert den med fallos-symboler, (les; peniser). Den burkaen strikka jeg rett og slett fordi jeg både kunne og fordi jeg turte akkurat som da jeg byttet navn til Maria Magdalena Hulder. Jeg gjorde det fordi jeg kunne og fordi jeg turte å gjøre det.

FORDI JEG ER TØFFERE ENN TOGET!

Derfor skriver jeg fortsatt om de forbanna svina (les; purken) som dro meg gjennom hundebæsj og slo meg gul og blå over hele kroppen; fordi jeg kan og fordi jeg tør. Jeg er modig! Jeg er barnebarn av en hel generasjon motstandsfolk som hatet fascister i den grad at de satte livet på spill hver dag i 5 år for å få søpla ut av Norge, og det var det jeg slåss mot naken med henda i håndjern på ryggen mens jeg malte vegga i arresthuset i Lillestrøm med mitt eget blod. Ikke politiet i sin helhet. Jeg har møtt på mange vennligsinnede politifolk opp gjennom livet som har hjulpet meg i kampen mot andre fascister, (de kommer i alle former og farger), eller bare med små hverdagsproblemer som da kjedet på sykkelen min hadde hoppet av.

Det er brudd på FN’s menneskerettighetskonvensjon. Det er brudd på torturkonvensjonen. Det er brudd på straffeloven. Det er alt annet enn hva politiet skal være. Politiet er forpliktet til å hjelpe der de kan. Politiet er forpliktet til å ta imot anmeldelse. Politiet er forpliktet til å ikke slå små, middelaldrende damer halvt forderva. Politiet er rett og slett forpliktet til å oppføre seg anstendig. Dette er alt annet enn anstendig! Det er barnslig! Det er korrupt! Det er feigt! Man skal aldri undervurdere feige folk i flokk, men man skal ikke overvurdere dem heller, så hva blir det neste? Skal jeg invalidiseres i en “ulykke”? Skal jeg dø av “hjertestans”?

TIME VIL SJÅV!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s